BAS JO15-1 - Zeewolde JO15-2 : 4-2

BAS JO15-1 4 - 2 (3 - 1) Zeewolde JO15-2
25-9-2019, 19:00 uur

Winst!

De tweede speelronde van de competitie was de thuiswedstrijd tegen Zeewolde. Op verzoek van de tegenstander werd deze wedstrijd doordeweeks gespeeld en zo speelden enkele van onze spelers voor de eerste maal een wedstrijd op ons kunstgrasveld. De eerste keer dat we Silvijn in actie zagen was hij direct kansloos op een strafschop van de tegenpartij. De wedstrijd begon zodoende niet geheel naar onze zin. Zo kon de tegenstander ook enkele keren te gemakkelijk opbouwen, we waren net een stap te laat. Wanneer wij zelf de bal hadden werden goede met minder goede momenten afgewisseld en daardoor oogde het geheel nogal stroperig. Zo werd er in de eerste helft al gewisseld. Kevin en Lars kwamen het veld in voor Bram en Giel. Lars zorgde met zijn passing voor meer diepte in het spel, Milan zijn verschijning in de spits leverde ons de gelijkmaker op met een harde, droge knal onder de keeper door. Niet veel later was er echt reden tot juichen. Via enkele passes (eindelijk), Thijs-Jasper-Lars, was het weer Milan met het doelpunt. Voor de rust kwam er nog een doelpunt bij op het scorebord. Het was nu goed druk zetten en de bal onderscheppen wat ons door Kevin balbezit opleverde. Enkele tellen later was Patrick de meest attente speler van allemaal en hij schoot de bal van dichtbij tegen de touwen. Deze sterke fase hoopten we na de rust door te zetten met meer en langer balbezit. Niets was minder waar. Zeewolde zette aan. We hielden de rijen goed gesloten en zo kwam Zeewolde niet verder dan enkele schietkansen. Uiteindelijk moesten we toch een tegentreffer incasseren. Een vrije trap verdween over de muur in het doel. Zeewolde zette nog eens extra aan. Met name Lianne had het druk, maar bezweek geen moment. Milan knalde, letterlijk en figuurlijk, de illusies van Zeewolde aan flarden. Was hij vorige week in de Voetbalfabriek al duidelijk ons kanon, dit bewees hij nu nogmaals. De bal verdween ziedend hard door de handen van de keeper in de benedenhoek. 4-2 en wedstrijd gespeeld. Bram liet zich hierna, in combinatie met Lars, nog enkele malen goed zien vanaf de linkerkant. De score bleef echter onveranderd.

Milan Hessenberg

Patrick Zondag

BAS JO15-1 - ZEEWOLDE JO15-2: 4 - 2 (3 - 1)

8' doelpunt 0 - 1
22' doelpunt 1 - 1  Milan Hessenberg (Kevin Lans)
26' doelpunt 2 - 1  Milan Hessenberg (Lars Fidder)
30' doelpunt 3 - 1  Patrick Zondag (-)

47' doelpunt 3 - 2
54' doelpunt 4 - 2  Milan Hessenberg (Gerben Poortinga)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):