Hierden JO15-1 6 - 1 (4 - 0) BAS JO15-1
26-10-2019, 10:30 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

De helft

Voor de tweede maal naar Hierden en dit keer niet tegen het verkeer in.. Lars en Julian bezetten de bank waardoor Len als de verbeterde Karsdorp (rechtsachter) opereerde. Patrick was met vakantie. We wisten na de eerdere oefenwedstrijd dat de tegenstander over enige kwaliteiten beschikte. We hadden toch wel wat ontzag. De openingsfase kwamen we schadevrij door. Hierden had wel van begin af aan het initiatief. Zelf konden we daar nog niet veel tegenover zetten. Onze omschakeling was mondjesmaat, de bal was volgens betrokkenen te zwaar en kregen we dus geregeld niet goed weg. Maar toen Len de aanvallers wel in stelling wist te brengen was er ook voor het Hierden doel gevaar. De bal van Bram mistte jammer genoeg net de juiste precisie. Toen Kevin na meerdere reddingen uiteindelijk moest capituleren na een prima aanval van Hierden waren we wel even van slag. Thijs nam zijn ploeg echter de gehele wedstrijd uitstekend bij de hand en ook nu, ondanks dat hadden we toch een ruime achterstand bij rust (4-0). Dit was wel iets te veel van het goede. En toen net na de rust de vijfde tegentreffer volgde spookte de oorwassing van de oefenwedstrijd even door het hoofd. Zo ver kwam het niet. Wat dat betreft speelden we ook een sterkere partij dan eind augustus. Via een mooie vrije trap, onderkant lat erin, van Gerben kwamen wij ook op het scorebord. Het slotakkoord was echter voor Hierden. In de voorlaatste minuut schoten zij een strafschop binnen en werd de eindstand 6-1, de helft van de oefenwedstrijd.

Gerben Poortinga

HIERDEN JO15-1 - BAS JO15-1: 6 - 1 (4 - 0)

17' doelpunt 1 - 0
23' doelpunt 2 - 0
31' doelpunt 3 - 0
35' doelpunt 4 - 0

37' doelpunt 5 - 0
56' doelpunt 5 - 1  Gerben Poortinga (-)