ESC JO15-1 1 - 1 (1 - 0) BAS JO15-1
16-11-2019, 10:00 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

De sliding van Tim

Na een competitieloze zaterdag mochten we weer aan de bak. Zonder Patrick (familiedag) vertrokken we naar Elburg. Tegenstander ESC bevond zich net boven ons op de ranglijst en wat met name opviel was het doelsaldo van zeven voor en acht tegendoelpunten in zes wedstrijden (wij 17-21). Kevin verdedigde wederom ons doel en voor Lianne was een plekje ingeruimd centraal in de verdediging naast Tim. Len bezette samen met Thijs de reservebank. De openingsfase van de wedstrijd was voor ESC. Zij lieten snel en gemakkelijk de bal van voet naar voet gaan. Er volgde een goede schietkans (naast) en langzaamaan kwamen wij beter in de wedstrijd. Zelf konden wij via Milan enig gevaar stichten. De keeper stond echter goed geposteerd. Het was wel duidelijk hoe het kwam dat ESC nog maar zo weinig tegentreffers had. Naast de prima keeper hadden zij ook twee sterke centrale verdedigers. Het was ESC wat de voorsprong nam. Kevin had geen kans op een geplaatste bal in de benedenhoek. Hierop volgden nog twee grote kansen voor ESC na slippertjes van Tim en Kevin. Beiden hielpen elkaar uit de brand en zo werd ook duidelijk hoe het kan dat ESC nog maar zo weinig gescoord heeft. Ondanks de goede mogelijkheden van ESC gaven de laatste tien minuten voor de rust wel perspectief voor de tweede helft (al was er wat ontevredenheid hoorbaar). In de tweede helft werd dit spel ook doorgezet en werden we meer de bovenliggende partij. De gelijkmaker volgde via Milan die oog in oog met de doelman weer eens ijskoud bleef. ESC moest steeds meer verdedigen en raakte dan ook wat chagrijnig. Overtredingen volgden. Er werd over rechts naar links uiteindelijk een mooie schietkans voor Thijs gecreëerd (Julian kwam ook goed mee op), het schot mistte jammer genoeg precisie. Verdedigend bleven we redelijk uit de problemen. Kevin onderschepte nog wel een gevaarlijke diepe bal. Uiteindelijk was het grootste moment van opwinding de sliding van Tim. De aanvaller ging naar de grond. Tim keek de scheidsrechter liefkozend aan en de vermeende overtreding werd weggewuifd. Daar ontsnapte Tim aan een vroegtijdige gang naar de aardappelvelden.. Opwinding was er ook nog aan de andere kant van het veld. Op een mooie plek mocht Bram aanleggen voor een vrije trap... Helaas geen goal. In de slotfase speelden beide ploegen voor de winst. Verandering in de score kwam er niet. We misten net wat power in de aanval, zo werd Patrick toch node gemist. Zo stapte geen van beide ploegen met volle tevredenheid van het veld, maar stonden onze gezichten net iets vrolijker dan die van de Elburgers.

Milan Hessenberg

ESC JO15-1 - BAS JO15-1: 1 - 1 (1 - 0)

17' doelpunt 0 - 1
48' doelpunt 1 - 1  Milan Hessenberg (-)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):