Horst FC JO15-1 3 - 2 (0 - 1) BAS JO15-1
21-9-2019, 11:00 uur
De Adelaar, Buitenbrinkweg 66 Horst

Seizoensopening

De competitie is zaterdag met een flitsende wedstrijd begonnen. Tegen FC Horst konden we onze borst natmaken. Vooraf moest er even gepuzzeld worden. Lars en Kyan zijn nog niet volledig inzetbaar en Jasper melde zich 's morgen af wegens ziekte. Zo bemanden Lars, Thijs en Giel ons middenveld en verdedigde Gerben de eerste helft ons doel. Gerben zag geregeld veel drukte voor zich. Na onze goede openingsfase kwamen de aanvallers van Horst geregeld op hem af. Waarschijnlijk geschrokken door de aanwezigheid van Gerben werden de ballen veelal hopeloos naast geschoten. In de openingsfase speelden wij drie mooie kansen bij elkaar. Milan dribbelde zijn man voorbij, gaf een goede voorzet, de bal kon door Bram helaas niet tussen de palen geplaatst worden. Hierna kwam Kevin over rechts tot een goede schietkans, de keeper redde knap. De keeper had hierna geen antwoord op een goed geplaatste bal van Milan. Hij zette ons, op dat moment, terecht op voorsprong. Na een kwartier kwamen de Horst aanvallers veelvuldig in beeld. Zij troefden onze verdedigers af, maar waren gelukkig voor ons hopeloos in de afronding. Er gebeurde een hoop, want ook wij kregen via Bram een megakans. Onder druk werd de bal zo in zijn schoenen geschoven. Vrij voor de keeper was een corner slechts het resultaat. Dat de kleedkamer met een 0-1 ruststand opgezocht werd was dus een klein wonder.
Kevin trok de keepershandschoenen aan en Gerben loste niet veel later Lars af op het middenveld. Het middenveld wat goed gepositioneerd stond hielpen de aanvallers goed mee met druk zetten. In de eerste helft hadden we daar al enkele mogelijkheden door gekregen. In de tweede helft volgde de beloning. De bal werd door Thijs opgepikt en na het passeren van een tegenstander besloot hij tot een schot van buiten het zestienmetergebied. Precies onder de lat en over de uitstekende handen van de keeper plofte de bal in het net. We gaven in de tweede helft ook minder grote kansen weg dan in de eerste helft. Dat kwam wellicht ook voort uit het feit dat we moeilijk van onze eigen helft afkwamen. Uit een van deze momenten, dat we niet van onze eigen helft afkwamen, nam Horst de bal van ons over om niet veel later de bal hard achter Kevin te plaatsen. Zo kwam deze aansluitingstreffer misschien iets te snel na ons doelpunt. Er was immers nog ruim een kwartier te spelen en met wat blessuretijd misschien nog wel twintig minuten. Harold en Wilco namen de honneurs waar en moesten toezien dat Horst alsnog aan het langste eind ging trekken. De teleurstelling was groot na het laatste fluitsignaal.

Thijs ter Beek

Milan Hessenberg

HORST FC JO15-1 - BAS JO15-1: 3 - 2 (0 - 1)

6' doelpunt 0 - 1  Milan Hessenberg (Lianne Grafhorst)

47' doelpunt 0 - 2  Thijs ter Beek (-)