BAS JO15-1 - Zwart Wit '63 JO15-1 : 1-0

BAS JO15-1 1 - 0 (0 - 0) Zwart Wit '63 JO15-1
8-2-2020, 10:30 uur

Jesper in zijn element

Een nieuwe wedstrijd en dus nieuwe kansen. Het debacle van vorige week werd met een lekkere trainingsweek teniet gedaan. Tegenstander Zwart Wit kenden wij nog van de najaarscompetitie, toen een 5-7 nederlaag. In het begin van de wedstrijd leek het ook die kant op te gaan. We hadden moeite om het dieptespel te voorkomen en te verdedigen. Gelukkig maakten we het afwerken voor Zwart Wit dermate lastig dat we geen tegentreffer incasseerden. Aan de andere kant van het veld zette de ingevallen Milan er een grote kans voor ons tegenover. Zijn schot werd gekeerd door de keeper. Met Tim en Thijs in de achterste linie speelden we de opbouw, Lianne en Julian sloten veelvuldig mee aan in de aanval. Zwart Wit verdedigde ons met verve waardoor het spel op en neer ging. De gevaarlijkste momenten voor rust waren twee hoekschoppen die door Gerben (en Jesper) van de lijn werden gehaald... Met de brilstand gingen we aan de thee. In de tweede helft hadden we het verdedigend gemakkelijker en konden we meer dan in de eerste helft ten aanval trekken. Onze aanvallers zorgden voor het nodige gevaar en op het middenveld werd er vooral gebikkeld door Giel, Jasper, Gerben en later Lars. Milan kwam over van linksbuiten naar de rechterkant, was daar zijn mannetje te snel af en legde de bal terug op Bram. Bram behield het overzicht en zette Patrick vrij naar het doel. Koelbloedig schoof hij de bal met links langs de keeper en stond daar ineens een voorsprong op het scorebord. Het werd nu een intense (wed)strijd. Zwart Wit ging uit een ander vaatje tappen en wij zetten er nog meer Jesper (lees: passie) tegenover. Ook werd er over en weer wat uitgedeeld en dat maakte de sfeer wat grimmig. De scheidsrechter had zijn handen vol. De 2-0 was gelukkig dichterbij dan de gelijkmaker, al had Kevin nog een belangrijke redding in huis. Onze grootste kans kwam vanaf 11-meter om de wedstrijd definitief te beslissen. De keeper dacht daar echter anders over. Zo bleven er nog een paar spannende minuten op de klok en klonk het laatste fluitsignaal als muziek in de oren.

Patrick Zondag

BAS JO15-1 - ZWART WIT '63 JO15-1: 1 - 0 (0 - 0)

48' doelpunt 1 - 0  Patrick Zondag (Bram den Teuling)

Opstelling BAS JO15-1 (4-3-3):